Armeense Jongeren Organisatie Amsterdam

AJO Amsterdam is een organisatie voor jongeren door jongeren. AJO Amsterdam is ontstaan uit de behoefte om Armeense jongeren met elkaar in contact te brengen en bij de Armeens Apostolische Kerk en de Armeense gemeenschap te betrekken.

AJO Amsterdam heeft als hoofddoel het voortbestaan van de Armeens Apostolische Kerk te waarborgen. Zij richt zich op het voorbestaan van de Armeense identiteit, waarbij de relatie tussen jongeren, religie en cultuur centraal staan.

Verder streeft zij ernaar jongeren in contact te brengen met elkaar om een hechtere gemeenschap te vormen. De Armeense gemeenschap kent jongeren met vele verschillende achtergronden en door middel van verschillende bijeenkomsten streeft AJO ernaar om het gevoel van saamhorigheid te vergroten.

De Armeense identiteit kenmerkt zich door de Armeense kerk, cultuur, kunst, muziek, geschiedenis, literatuur en vele andere waardevolle elementen. AJO Amsterdam streeft ernaar jongeren te informeren over deze onderwerpen maar ook om een organisatie te zijn waar jongeren door middel van het organiseren van evenementen zich kunnen verdiepen en ontwikkelen in deze elementen.

AJO Amsterdam hecht veel waarde aan de erfenis van onze voorouders en voelt zich zeer verbonden met hen en met de huidige gemeenschap. Zij hecht waarde aan het alfabet, ontwikkelt door heilige Mesrop Mashtots in 405 na Christus, zij helpt jongeren te bidden met de gebeden uit de 11e eeuw van heilige Nerses de Begaafde en de Almachtige en Onveranderlijke God te leren kennen. Tegelijkertijd houdt zij zich bezig met meer actuele gebeurtenissen, zoals de Armeense genocide en de ontwikkeling en verankering van Armeniërs in Nederland.

AJO Amsterdam nodigt alle jongeren uit om deel te nemen aan evenementen, contact te leggen met jongeren van de Armeense gemeenschap, zich onderdeel te voelen van een groter geheel en zijn of haar bijdrage te leveren aan de gemeenschap van vandaag en iets prachtigs achter te laten voor de jongerengemeenschap van de toekomst.

Huidige bestuur

Serge Demirbacak
Serge DemirbacakVoorzitter
Hoi allemaal! Ik ben Serge Demirbacak. Ik studeer forensische gezinspedagogiek aan Universiteit Leiden. Ik zit momenteel in het bestuur van AJO en mijn rol hierin is het voorzitterschap. Het is mijn doel om de Armeense jongeren meer te betrekken bij de Armeense cultuur en de Armeens Apostolische kerk. Het heeft mij gemotiveerd om bij AJO betrokken te zijn, doordat ik dankzij AJO veel in aanraking ben gekomen met de Armeense cultuur en veel Armeense vriendschappen en connecties heb opgebouwd. Als ik dit dan ook bij de andere jongeren kan veroorzaken, is één van mijn doelen behaald.
Adrine Bandari
Adrine BandariSecretaris
Holaaa! Mijn naam is Adrine en momenteel studeer ik Commerciële Economie. Met veel enthousiasme vervul ik de rol van secretaris bij AJO en kijk ik ernaar uit om samen gezellige en culturele activiteiten te organiseren. De Armeense roots sterk houden, met name het geloof, is bij mij de motivatie om betrokken te zijn bij AJO.
Talar Soulahian
Talar SoulahianPenningmeester
Parev sireli hay yeridasartutyun,
Mijn naam is Talar Soulahian en ik studeer International business and management.
Momenteel ben ik penningmeester in het bestuur van AJO en kijk ernaar uit om samen leuke, gezellige en culturele activiteiten te organiseren.
Mijn doel is om nog meer Armeense jongeren bij elkaar te brengen en ze ook bij de kerk en de armeense cultuur te betrekken.
In een vreemd land kan het voor ons armeniërs moeilijk zijn om ons cultuur en geloof te behouden, en dat is wat mij gemotiveerd heeft om AJO in te gaan zodat ik toch een bijdrage kan leveren om ons gemeenschap bij elkaar en sterk te houden.
Laetitia Demirbacak
Laetitia DemirbacakActiviteitencoördinator
Hi! Ik ben Laetitia Demirbacak en ik studeer International Safety and Security Management. Momenteel vervul ik mijn rol binnen AJO als activiteitencoördinator en verheug ik mij op de leuke en gezellige activiteiten. Mijn doel binnen de Armeense gemeenschap is om meer in ons geloof te verdiepen en ons cultuur sterk te houden.
Nova Markarian
Nova MarkarianActiviteitencoördinator
Hallo allemaal! Mijn naam is Nova Markarian, afgestudeerd optometrist en binnen AJO functioneer ik als activiteitencoördinator. Mijn doel is om Armeense Jongeren door middel van verschillende activiteiten te verbinden met elkaar en ze kennis te laten maken met de Armeense Kerk en cultuur.

Geloof

Hoop

Liefde