Armeense Jongeren Organisatie Amsterdam

AJO Amsterdam is een organisatie voor jongeren door jongeren. AJO Amsterdam is ontstaan uit de behoefte om Armeense jongeren met elkaar in contact te brengen en bij de Armeens Apostolische Kerk en de Armeense gemeenschap te betrekken.

AJO Amsterdam heeft als hoofddoel het voortbestaan van de Armeens Apostolische Kerk te waarborgen. Zij richt zich op het voorbestaan van de Armeense identiteit, waarbij de relatie tussen jongeren, religie en cultuur centraal staan.

Verder streeft zij ernaar jongeren in contact te brengen met elkaar om een hechtere gemeenschap te vormen. De Armeense gemeenschap kent jongeren met vele verschillende achtergronden en door middel van verschillende bijeenkomsten streeft AJO ernaar om het gevoel van saamhorigheid te vergroten.

De Armeense identiteit kenmerkt zich door de Armeense kerk, cultuur, kunst, muziek, geschiedenis, literatuur en vele andere waardevolle elementen. AJO Amsterdam streeft ernaar jongeren te informeren over deze onderwerpen maar ook om een organisatie te zijn waar jongeren door middel van het organiseren van evenementen zich kunnen verdiepen en ontwikkelen in deze elementen.

AJO Amsterdam hecht veel waarde aan de erfenis van onze voorouders en voelt zich zeer verbonden met hen en met de huidige gemeenschap. Zij hecht waarde aan het alfabet, ontwikkelt door heilige Mesrop Mashtots in 405 na Christus, zij helpt jongeren te bidden met de gebeden uit de 11e eeuw van heilige Nerses de Begaafde en de Almachtige en Onveranderlijke God te leren kennen. Tegelijkertijd houdt zij zich bezig met meer actuele gebeurtenissen, zoals de Armeense genocide en de ontwikkeling en verankering van Armeniërs in Nederland.

AJO Amsterdam nodigt alle jongeren uit om deel te nemen aan evenementen, contact te leggen met jongeren van de Armeense gemeenschap, zich onderdeel te voelen van een groter geheel en zijn of haar bijdrage te leveren aan de gemeenschap van vandaag en iets prachtigs achter te laten voor de jongerengemeenschap van de toekomst.

Huidige bestuur

Noeshik Afsar
Noeshik AfsarVoorzitter
Hey! Mijn naam is Noeshik Afsar en ik zal met veel plezier de rol van voorzitter vervullen binnen AJO.
Het maakt mij ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan binnen AJO met als doel Armeense jongeren te herenigen door meer te leren over onze prachtige cultuur en geloof.
Ik verheug mij op een ontzettend leuke en leerzame tijd binnen AJO!
Frida Hakopian
Frida HakopianSecretaris
Hi! Mijn naam is Frida Hakopian en ik zal binnen AJO de functie van secretaris met veel enthousiasme en plezier vervullen. Ik kijk er ontzettend naar uit om aan de slag te gaan binnen AJO om jongeren bij elkaar te brengen en een hechtere gemeenschap te vormen waarbij ons geloof en cultuur centraal staat. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als hoor- en beslismedewerker bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.
Nazik Simonian
Nazik Simonian Activiteitenleider
Hoihoii, mijn naam is Nazik Simonian en ik studeer Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zal de komende periode met veel plezier mijn taak als activiteitenleidster vervullen bij AJO. Mijn doel is om zoveel mogelijk leuke activiteiten te organiseren waarbij de Armeense jongeren herenigd worden. Als gevolg daarvan een groter en hechter groep vormen. Ik verheug mij op wat de toekomst ons brengt.
Suzi Sjabazjan
Suzi SjabazjanExterne Coördinator
Hoi allemaal, mijn naam is Suzi en ik volg de opleiding tot hartfunctie laborant. Ik zal binnen AJO de rol van externe coördinator vervullen. De reden voor mij om te betrokken te zijn bij AJO omdat ik dan meer kan leren over de Armeense cultuur, ons geloof en om Armeense jongeren bij elkaar te brengen.
Ohanes Muradian
Ohanes MuradianContent Creator
Hallo, mijn naam is Ohanes Muradian en ik ga met plezier aan de slag als Content Creator bij AJO Amsterdam. Bij AJO Amsterdam focus ik op het creëren van boeiende content die Armeense jongeren samenbrengt. Ik geloof dat onze jongeren de sleutel zijn tot een levendige en duurzame toekomst voor onze gemeenschap. Naast mijn rol als bestuurslid bij AJO ben ik een fulltime businessconsultant en een enthousiaste ondernemer, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.
Nova Markarian
Nova MarkarianPenningmeester
Hey! Ik ben Nova Markarian en mijn rol binnen het bestuur van AJO Amsterdam is penningmeester. Bij AJO heb ik als doel om Armeense jongeren met elkaar in contact te laten komen. Op deze manier willen we de Armeense jongeren bij de Armeens Apostolische kerk en de Armeense gemeenschap betrekken! Ik vind het erg belangrijk om onze identiteit te behouden en daar zetten wij ons voor in door verschillende activiteiten te organiseren.
Naast mijn rol als bestuurslid ben ik in het dagelijks leven optometrist en houd ik mij bezig met de gezondheid van je ogen. Tot snel bij een van onze evenementen!

Geloof

Hoop

Liefde